Kulinarny klimat kraju tysiąca wysp na polskich stołach!
Kulinarny klimat kraju tysiąca wysp na polskich stołach! Do ryb, które importujemy z uroczej Chorwacji dołączy niebawem PAGRUS. To ryba dla koneserów.Na pierwszy rzut oka niewiele różni się ona od dorady. Różnicę można jednak wyczuć… po przyrządzeniu. Mięso tej ryby jest niezwykle delikatne. Pagrus z grilla smakuje wyśmienicie! Sól i pieprz to jedyne przyprawy, którymi warto podkreślić smak tej ryby. Nadaje się ona także do pieczenia oraz smażenia. Ryba ta hodowana jest w czystych wodach Adriatyku, co sprawia, że jej smak jest wyborny, a nieduża odległość między Chorwacją i Polską gwarantuje, że ryba, która pojawi się w sprzedaży będzie zawsze świeża.Smak chorwackich ryb, przyrządzanych w domowych warunkach, przywodzi wspomnienia z malowniczego kraju bogatego w atrakcje turystyczne, okraszone pyszną kuchnią, w której królują ryby i owoce morza. Smakoszy, którzy Chorwację znają jedynie z opowiadań, pagrus czy dorada kupione w Polsce z pewnością zachęcą do odkrywania kulinarnych uroków tego kraju.Dzięki nam, wspomnienia z Chorwacji będą powracać za każdym razem, gdy na stole pojawią się proponowane przez nas ryby.